Kerajaan tak abai pendidikan Kelantan: Muhyiddin

Julai 12, 2009 at 7:25 am | Dikirim dalam Uncategorized | Tinggalkan komen

 

Kerajaan tak abai pendidikan Kelantan: Muhyiddin

KUALA KRAI: Kerajaan Pusat tidak pernah mengabaikan keperluan pelajaran rakyat Kelantan, termasuk di daerah ini, kata Menteri Pelajaran, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Timbalan Perdana Menteri berkata, Jabatan Pelajaran Negeri menerima RM1.702 bilion bagi membiayai 977 projek pembangunan dengan Pejabat Pelajaran Daerah Kuala Kerai sendiri menerima RM125.918 juta, dalam Rancangan Malaysia Kesembilan (RMK-9) dan Pakej Rangsangan Ekonomi.

Katanya, peruntukan bagi Kuala Krai ialah untuk membiayai 75 projek pembangunan termasuk bina 13 sekolah rendah dan empat sekolah menengah kebangsaan selain menaik taraf dan membina rumah guru dan asrama.
“Justeru, tohmahan yang mengatakan Kerajaan Pusat abaikan Kelantan, khususnya Kuala Krai adalah tidak benar sama sekali.

“Kita tidak pernah mengabaikan mana-mana golongan masyarakat di negara kita, lebih-lebih lagi anak-anak yang memerlukan ilmu pengetahuan,” katanya berucap pada hari sambutan hari guru Kelantan 2009 di Sekolah Kebangsaan Manek Urai Baru, dekat sini.

 

 

Tinggalkan Komen »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries dan komen feeds.

%d bloggers like this: